Besøk fra St. Paul Audubon Society (SPAS) i mai 2002

Publisert: Gustav Steensland Fredag  17. mai 2002

En gruppe på 9-10 deltakere fra SPAS under ledelse av Julian Sellers planlegger besøk til Dalane Lokallag i mai 2002.

  • SPAS er som kjent vår vennskapsklubb i Minnesota, USA.

  • Påmelding til turen ble satt i gang 5. oktober, og etter få dager var den fulltegnet. To står også på venteliste. Endelig avklaring om gjennomføring av opplegget vil skje i slutten av januar 2002. Da skal deltakerne bestemme seg endelig og betale for turen.

  • Å ta imot en slik gruppe er en god oppmuntring til å lære seg engelske navn på de vanligste fugleartene her i distriktet! Flere i gruppen er erfarne fuglekjennere, og de vil nok øve seg på en del norske fuglenavn.

  • Gustav Steensland er koordinator for opplegget her, og det er satt opp et program for innkvartering, utflukter og aktiviteter. Om ikke lenge vil ytterligere informasjon bli bekjentgjort også på engelsk her på våre nettsider.

  • Selv om det altså ikke er 100% bestemt at turen blir arrangert, kunngjør vi nå i norsk versjon det planlagte program.

  • Dermed kan lokallagets medlemmer sette av datoer for de delene av opplegget de ønsker å være med på.

DATO PROGRAM
torsdag 2. mai Avreise fra Minneapolis/St.Paul flyplass
fredag 3. mai Ankomst Sola flyplass og henting av 2 leiebiler. Til Hellvik for innkvartering i 2 hytter og 1 ferieleilighet i nabolaget til Steenslands bolig i Marraveien 18.
lørdag 4. mai Dagstur til EIGERØY FUGLESTASJON. Leif Arne Lien vil bistå med båttransport for de som måtte ønske det. Vi håper på god deltakelse fra lokallagets medlemmer! Forhåpentligvis blir det vær til å foreta ringmerking. Om kvelden er det tale om at Dalane Lokallag vil arrangere en FEST for gjestene! Følg med etter hvert som mer informasjon kommer....
søndag 5. mai Dagstur til JÆREN. Vi besøker både kystlinjen, mange av vannene, Revtangen fuglestasjon, m.v.. Vi håper på god deltakelse fra lokallagets medlemmer også denne dagen!
mandag 6. mai "Hviledag" på Hellvik, med kortere utflukter i området. Kanskje tar vi en tur til Gådå/Tengesdal også.
tirsdag 7. mai Dagstur (med matpakke til lunsj) til Sirdal, via Egersund, Helleland, Gyadalen, Tonstad, Sinnes, Fidjeland, Hunnedalen, Byrkjedal (middag på Byrkjedalstunet), Gloppedalen, Vikeså, og retur til Hellvik. Vi håper på god deltakelse fra lokallagets medlemmer også denne dagen!
onsdag 8. mai Sightseeing i Stavanger om formiddagen, så med bil til Haugesund. Derfra med båt til UTSIRA. Jan Kåre Ness har sagt seg villig til å være guide og foredragsholder. Dalane Lokallags medlemmer er velkomne til å bli med på turen, men foreløpig bestilles bare innkvartering for SPAS-gruppen samt Jan Kåre Ness, og for Harald og Gustav Steensland. Det kan være lurt å bestille evt. ekstra soveplasser i god tid på forhånd.
torsdag 9. mai

(Kristi himmelfartsdag)

Utflukter til de mange observasjonsstedene på UTSIRA. Om kvelden holder Jan Kåre Ness lysbildeforedrag.
fredag 10. mai Retur fra Utsira med første avgang om morgenen (antakelig 0745). Biltur fra Haugesund til Stavanger via Rennfast. Avlevering av leiebilene. Så blir det LYSEFJORD-CRUISE med båt (avgang kl. 1200 eller 1300, med varighet ca. 3 1/2 time). Taxi til Sola Airport Hotel.
lørdag 11. mai Avreise om formiddagen fra Sola flyplass (antakelig via Amsterdam til Minneapolis/St. Paul).

Se rapport fra turen (på engelsk)