Julebord 26. november 2005

Publisert: Gunnvor B. Krone Onsdag  30. november 2005

Les og se bilder fra årets julebord, som ble holdt samme sted som i fjor, i den koselige Rytterstua ved ridesenteret på Bakkebø ved Egersund.

For fjerde året på rad var det lørdag 26. november igjen duket for julebord i NOF - Dalane lokallag. I overkant av 20 medlemmer og bedre halvdeler valgte å tilbringe kvelden i ”Stallkroa” på Bakkebø. Og med 4 hester vegg-i-vegg i det koselige lokalet, ga det assosiasjoner til en fest i ren bonderomantikk-stil. Langbordet var koselig julepyntet, og maten ble levert rykende varm på døra. Og pinnekjøttet, ribba og tilbehøret smakte fortreffelig, og vi ”knorpa” på svoret så bokstavelig talt tenna spratt !

Vi fikk også en demostrasjon av hvordan fremtidas feltuniformer kanskje burde se ut med tanke på fugleinfluensa. Hvorvidt det er praktisk å dra ut på fugleturer med hvit overtrekksdress, munnbind, vernebriller og hørselsvern er en annen side av saken…

Et tilbakeblikk på fuglebestanden tidlig i 70 årene ga rom for ettertanke. Mye har endret seg både blant fuglene og fuglefolk.  Bl.a. var åkerriksa langt mer vanlig enn i dag, mens bl.a. knoppsvane nærmest ble regnet som en liten bombe. En hel busslast med ornitologer på Jær-tur var heller ikke uvanlig på den tiden.

Julemiddagen ble avsluttet som seg hør og bør med en god porsjon riskrem. Etterpå fortsatte praten om egen-opplevde fuglehistorier og ellers om løst og fast… En meget hyggelig sammenkomst der det sosiale stod i høysetet og samholdet i foreningen ble ytterligere forsterket.

Johan Tore Rødland og Rune Edvardsen ikledd fremtidas feltuniformer