Dvergsvane

Publisert: Johan Tore Rødland Søndag  16. november 2003

Dvergsvane funnet i veikanten på Leidland av Petter Weido Larsen.Torkild Svorkmo-Lundberg og Petter tok den med seg, Den var i pleie hos Johan Tore Rødland i 2 dager før den ble sluppet i Slettebøvatnet.

Dvergsvane i pleie !

En voksen dvergsvane ble funnet 16.nov ved siden av veien på Leidland, N-Eigerøy Petter Weido Larsen. Torkild Svorkmo-Lundberg kom tilfeldigvis forbi på vei tilbake fra tur til Eigerøy fyr, og sammen ble svanen fraktet til Johan Tore Rødland. Den ble holdt under observasjon i drivhuset og hagedammen der fram til ettermiddagen 18.nov. for å se om den var skadet.

Den spiste velvillig av vannplantene i dammen og var tilsynelatende i god form. Den ble derfor sluppet løs i Slettebøvatnet kl.16 den 18.nov. Svanen svømte utover, og oppførte seg normalt. Dagene framover vil vise om den greier seg godt. Fuglen ble ringmerket.

Dvergsvanen har ikke vært å se, og har forhåpentlig tatt til vingene. Siden den ble ringmerket får vi kanskje svar på hvor den er blitt av.  Har noen sett den, så legg inn beskjed på hjemmesiden!

Dvergsvanen i hagedammen min