EuroBirdwatch 2010 går av stabelen 2.-3. oktober

Publisert: John Grønning Torsdag  23. september 2010

BirdLife over hele Europa setter fokus på fugleopplevelse og fugletellinger første helga i oktober. Det blir flere hundre arrangementer med mange tusen deltakere i EuroBirdwatch (EBW). NOF oppfordrer sine medlemmer til å se på fugler denne helga. Deretter anbefaler vi at registreringene legges inn på Artsobservasjoner.

Da er det nok en gang klart for høstens Birdwatch-arrangement. Rapporteringsverktøyet artsobservasjoner.no gir oss en fin mulighet til effektivt å finne ut hvor mange arter og individer som er blitt sett den aktuelle helga. Vi oppfordrer våre medlemmer til å bruke første helga i oktober til aktiv fuglekikking, og samtidig sørge for at resultatene blir lagt inn i Artsobservasjoner senest søndag kveld. Det er flott om noen av våre fylkesavdelinger og lokallag vil lage egne arrangementer, blant annet for å presentere vår hobby overfor nye folk.

Tilsvarende helg i fjor var preget av dårlig vær mange steder. Likevel ble imponerende 133 519 individer av 215 arter registrert i forbindelse med EuroBirdwatch 2009. Totalt 355 personer deltok i registreringene. Til sammenligning ble det registrert 99 807 individer av 206 arter i Norge på tilsvarende arrangement i 2008. I Europa ble mer enn tre millioner fugler registrert av over 50 000 deltakere. NOFs naturlige mål for EBW 2010 er en forbedring av resultatene fra året før. Derfor håper vi at så mange som mulig deltar i EBW 2.-3. oktober.

 

(Artikkelen er sakset i sin helhet fra birdlife.no)